Translate

Program Jalinan Kasih Ramadhan


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Baru-baru ni New Town Crew mengadakan program Jelajah Kasih bagi menyampaikan sumbangan berupa barangan keperluan untuk warga Bandar Baharu yang memerlukan Moga dengan sumbangan yang tidak seberapa ini dapat membantu meringankan bebanan keluarga mereka. Team ini di ketuai oleh Pn. Siti Nor Salwa Bt Abd. Razak (Pegawai Penerangan Daerah Bandar Baharu bersama kakitangan yang lain serta seorang jururawat daripada Klinik Desa Air Puteh yang sama-sama turun bagi membantu dalam bab kesihatan dan juga sebagai juru pandu arah yang lebih mesra di kenali sebagai Kak Ros. Jelajah ini hanya di lakukan secara berperingkat bermula di kawasan Air Puteh

 Barangan- barangan keperluan yang di sediakan untuk bantu warga yang memerlukan


Antara rumah yang boleh kata sangat menyedihkan masih lagi ada di kawasan Bandar Baharu ni..kita cuba singgah sini..


Rumah di diami oleh seorang warga tua yang tinggal berseorangan ..rumah ada la besar reban ayam..tengok sendiri la...


Pn. Pegawai singgah menyapa mak cik tersebut dan 


menyampaikan sumbangan ..sebenarnya banyak lagi..tapi kami hanya sediakan beberapa keping gambaq aktivi pada hari tersebut.  










1 comment:

Syaz Wani said...

Ya Allah kesiannya tengok nenek-nenek and atuk-atuk tinggal dalam rumah usang macam tu.
Ada anak-anak tak yang jaga dorang??
Alhamdulillah masih ada yang prihatin. ^^